„Милионерът, който се пробуди за духовното” от Джо Витале

От  |  0 коментара

„Милионерът, който се пробуди за духовното” е практически манифест, който ви повежда към нови измерения на личното богатство, духовното израстване и, вследствие на това, към глобална промяна. Д-р Джо Витале, прочут милионер, автор на бестселъри и звезда от касовия филм „Тайната” създава формула, която повежда към съчетаването на парите и духовността, за да получите повече и от двете и се превърнете в сила на доброто в свят, който отчаяно се нуждае от нея. Тази книга е призив за действие, който ви заставя да се пробудите, да се изправите и да се превърнете в мощен израз на своята страст, богатство и желанието ви да промените нещо. Тя ви приканва да се превърнете в истински Пробуден милионер. Още днес.

Макар повечето от нас да смятат, че парите и духовността са непристойна комбинация, д-р Витале развенчава социални норми и ви показва истинската същност на парите, подсилени с одухотворена цел. Вдъхновяваща, мотивираща и диалогична, тази увлекателна книга се свежда до практически стъпки, които всеки би могъл да предприеме, за да постигне незабавни резултати, независимо от миналите си неуспехи, настоящото си финансово положение или бъдещите си цели. Но неговата мисия не е просто да ви промени. Мисията на д-р Витале е да създаде множество Пробудени милионери, които да променят света с всяко свое действие, докато се радват на личния си успех и душевното удовлетворение.

КРЕДОТО НА ПРОБУДЕНИЯ МИЛИОНЕР

Пробуденият милионер е воден преди всичко от своята страст, целеустременост и мисия.

Пробуденият милионер използва парите като съкровено средство за оказване на положително въздействие.

Пробуденият милионер се е посветил на това да се развива, усъвършенства, пресъздава и постоянно да открива.

Пробуденият милионер е непоклатимо смел, поема рискове и не се колебае.

Пробуденият милионер се ръководи от съкровения отзвук на своята интуиция.

Пробуденият милионер знае, че богатството е всичко, което има, не само парите.

Пробуденият милионер изпитва голяма благодарност за всичко, което има и е постигнал.

Пробуденият милионер е трайно свързан с изобилието на Вселената.

Пробуденият милионер е щедър, етичен, и се фокусира върху доброто на другите.

Пробуденият милионер е поддръжник на стратегията за тройната печалба.

Пробуденият милионер споделя от сърце своите предприемачески дарби.

Пробуденият милионер дава личен пример като катализатор на трансформацията у другите.

ОТКЪСИ

…Има един важен и поучителен извод, който всички трябва да разберем.

Духовната и моралната поквара са започнали много преди появата на парите такива, каквито ги познаваме. Представителите на нашия вид са копнеели за власт, контрол и лукс хиляди години преди книжните пари да дойдат на бял свят.

Това са човешки черти, човешки недостатъци и човешка неуравновесеност. Парите са били само средство, което умните хора със съмнителни мотиви са разбрали как да използват, за да осъществят собствените си намерения. Навярно между най-ранните документирани свидетелства за парични знаци около 12 000 г. пр. Хр. и периода, когато е бил написан онзи прочут цитат “…защото сребролюбието е корен на всякакви злини” през 62 г. сл. Хр., е имало много прояви на лошо поведение.

И тук виждаме една тайна, скрита в инструментариума на Пробудения милионер.

Парите са неутрални.

След като вече не ни управляват, след като ние не ги управляваме, предстои нов етап за настъпването на монументална промяна. Появяват се възможности и много неща, които някога са били невъзможни, стават възможни.

Това може да се постигне. Трябва да го направим веднъж завинаги.

А за тази цел трябва да отново да се запознаем с парите.

Трябва да се вгледаме дълбоко в душата на парите и да разберем, че те нямат такава. Те не са в състояние да имат душа. Те са просто предмет. Ние им придаваме душевност.

Нашата душа.

Парите са неутрални.

Парите са празен съд, който очаква да бъде напълнен. С какво?

С нашите намерения. С нашата мисия. С нашата страст. С нашата душа.

Пробуденият милионер разбира, че парите са средство за оказване на положително влияние. А в този свят ние имаме нужда от повече положително влияние.

Това ще рече, че се нуждаем от ново вътрешно пробуждане като хора, когато осъзнаем, че възприеманият от нас като страшен господар е предопределен да се превърне в надежден инструмент, който добрите хора използват за пламенни мисии.

Трябва да се обявим в защита на това. Сега и до края на живота си. Трябва да признаем, че в много отношения сме изправени пред най-могъщата сила на доброто, с която разполагаме…

… Нашата война с парите не се води само в съзнателните ни умове. Всъщност повечето от нас са подтиквани от подсъзнанието и съзнанието си. Дълбоко в нас са вкоренени заучените навици, гледни точки, модели и мнения, които сме наследили. И те се превръщат в чудовище, застанало на пътя ни: блокади, ограничаващи убеждения и контра намерения.

Съзнателно вие искате едно: пари.

Подсъзнателно искате нещо друго: парите са нещо лошо, затова стойте настрана от тях.

Тъй като подсъзнанието е по-голямо, по-смело, по-силно и ни контролира, неговите убеждения ще вземат превес.

Менталните блокади могат да бъдат нашата неспособност дори да си представим, че се намираме в осъзнато изобилие.

Те могат да бъдат неспособността ни дори да допуснем нова връзка с парите или нова истина за неутралния им характер.

Те могат да бъдат пълно недоверие в свят, в който сме свободни от лошото влияние на парите.

Няма значение дали можем съзнателно да го разберем и да приемем тези възможности. Ако подсъзнанието ни е блокирано за тези възможности, в крайна сметка то ще спечели

битката.

Ограничаващите убеждения могат да ни насадят тайното убеждение, че не притежаваме смелостта, силата на волята или систематичната работа да доведем докрай съкровените си страсти.

Те могат да възприемат формата на моментно подсъзнателно съмнение, когато само обмисляме възможността да имаме постоянен източник на пари в живота си.

Те могат да бъдат постоянната вина от това, че многократно сме се проваляли, без да можем да си проправим пътя към успеха.

Те могат да бъдат големи възражения към свят, в който можем да бъдем ръководени от страст, цел или мисия, а още по-малко те да бъдат подкрепени от силата, която насочваме към парите.

Контранамеренията могат да възприемат формата на постоянен автосаботаж, като нашето подсъзнание се справя с щетите зад гърба ни чрез протакане, колебание или ограничения.

Защо бихме искали да предотвратим успеха или да блокираме изобилието?

Една обикновена възможност е страхът. Страхът от непознатото. Страхът от нови отговорности. Страхът от успеха. Страхът от провала. Страхът от притеснението.

Страхът от всичко, различно от клетката, в която сме се намирали цял живот, защото я разбираме много добре и се чувстваме в безопасност.

Не можем да се спасим от финансовите проблеми, защото сме жертви на своите дългове, сметки и отговорности.

Не можем да станем Пробудени милионери, защото сме жертви на трудния си живот и тежките предизвикателства.

Или поне така си казваме.

(…)

Отстъплението е възвишен духовен акт, когато отстъпвате пред най-висшите си идеали, но е жалък акт на манталитета на жертва, когато отстъпвате пред обстоятелства, които откровено не харесвате…

…Интуицията е нашето тайно оръжие.

Макар че повечето хора смятат, че само здравият разум и критичното мислене ги тласкат напред, Пробуденият милионер проправя път към целите си, обзет от духа на интуитивната импровизация.

Ние не вярваме в единствения начин или в правилния начин. Ние знаем, че пътят към успеха е проправен в и от момента, като защитници на вдъхновеното приспособяване. Ние виждаме върха, който се стремим да достигнем.

Виждаме плодовете на своите страсти. Визуализираме въздействието, което ще окажем.

Ние не пътуваме на сляпо, но и не чертаем точни карти. Не изграждаме империите си с упътване, независимо дали е написано от нас, или от някой друг. Правилният начин няма душа. Единственият начин няма дух. Планираният път не носи приключения.

Приключението е свързано не само с радостта. То е олицетворение на интуитивния танц, гъвкавото новаторство на вдъхновената импровизация.

Няма ли да се парализираме от необходимостта непрекъснато да правим избори? Нима на всяко разклонение на пътя трябва да сядаме и да преценяваме плюсовете и минусите?

Не. Пробудените милионери носят в себе си пътеводна светлина. Тъй като пътуването на Пробудения милионер започва със страст, тази страст изпълнява ролята на фар вътре в нас. Тя съдържа всички отговори, които ни трябват, когато отговорите не са очевидни във външния свят.

Тъй като притежава този вътрешен заземяващ център, Пробуденият милионер ни прави поддръжници на бързината. Душата обича бързината. Парите обичат бързината.

Носенето по течението не е най-доброто постижение. Просперирането по течението е истината. Течението е непрекъснато. Бързината е вдъхновена, а нашият път е в импровизаторската интуиция.

Обмислянето и разсъжденията имат своето важно място, но не се използват в моменти на нерешителност. Те се извършват в хода на движението. Когато настъпи решителният момент, когато бъдем изправени пред разклонението на пътя, нашата интуиция ще е преценила съзнателно възможностите, ще е разбрала последствията подсъзнателно и ще е взела решение на свръхсъзнателно ниво.

Ако гледате списък с потенциални идеи, една от тях ще се набие на очи. Това е нашата интуиция, която ни води. Седнете мълчаливо за миг и оставете ума си да се рее. Ще се появи идея. Това е нашата интуиция, която ни подкрепя. Дръжте своята страст близо до себе си и погледнете света. Пред вас сякаш ще изскочат решения и възможности. Това е нашата интуиция, която ни вдъхновява…

…Пробуденият милионер се ръководи от представата за това, което можем да постигнем чрез предприемаческата си сила. Ние много добре разбираме, че нашите печалби са на второ място след мисията ни, че личното ни удовлетворение се подсилва от нашето обществено въздействие. Докато вървим напред като Пробудени милионери, ние подсилваме мисията си не само чрез нарастващата сила на нашата страст, но и

чрез зараждащата се форма на нашето пробудено предприемачество.

Усилията ни са подпомагани от Голямата ни идея. Това е основната причина да бъдем предприемачи. Това е нашето разбиране за нещата, които предлагаме сега, какво сме способни да предложим и, в крайна сметка, какво ще предложим, когато нашата Голяма идея бъде осъществена.

За много предприемачи тяхната Голяма идея е печалбата. Това не означава, че те не изпитват страст към своите клиенти, но тя не е движещата им сила. Навярно сутрин те се будят с въпроса: “Как да спечеля повече пари днес?”. Като Пробудени милионери, ние се будим с въпроса: “Как да окажа по-голямо въздействие днес?”. Не става дума само за добродетели. Не става дума само за кредото. Има и едно еволюирало разбиране, че в тази съвременна епоха нашата печалба е пряко следствие от страстта да помагаме на другите. А нашата Голяма идея е краткото изражение на тази страст.

Тази Голяма идея подпомага нашата визия. Това е вътрешната ни ръководна система. Тя е начинът, по който разбираме своите действия, по който нашата интуиция насочва действията ни и по който надграждаме своите действия. Тя е нашата страст и се основава на нея; тя се развива от нашата страст. Тя е преди всичко собственото ни разбиране и еволюция.

Хората, на които служим, виждат друга страна на Голямата идея. Те виждат нашето Голямо обещание. Това е нашата предприемаческа мисия, видима за всички. Това, което предлагаме на своята публика. Това, което гарантираме на клиентите си, още преди да си разменим пари. Нашето Голямо обещание е тържествено обещание, от което не отстъпваме и не се отказваме. Вместо това упорито го развиваме.

Нашата Голяма идея и Голямо обещание се намират в непрекъсната спирала, устремена нагоре. Тя съдържа цикъла на обратна информация, докато нашето Голямо обещание взаимодейства и се развива отвън, а после се връща, за да издигне Голямата ни идея отвътре. Ние разчитаме на тази верига от обратна информация, тази система на въпроси и отговори, тази причинно-следствена структура. Вследствие на това израстваме.

(…)

Ако останем верни на нашето Голямо обещание и се развиваме заедно с него, разполагаме с непоклатима основа, върху която да изградим своето просветено предприятие. А нашето просветено предприятие е начинът, по който печелим пари. То е един от начините, по които изразяваме своята одухотворена цел. 

Пари + душа = повече пари + повече душа 

Молитвата на Пробудения милионер

(Базирана на книгата “Тайната молитва” на Джо Витале) 

Благодаря. Благодаря за всичко видимо и невидимо, което ми помага. Благодаря за своя живот, същество, ум, душа и намерението да правя добро на света. Благодаря за моето

жилище, моя доход, моите идеи, енергия и желанието за успех. Благодаря за планетата, която поддържа живота в и около мен. Благодаря за моите роднини и предци, които са

допринесли за всичко добро у мен. Думите не могат да изразят моята благодарност. Усещам тази благодарност дълбоко в своето същество и благодаря за всичко, което е

част от мен.

Аз моля за пари и осъзнатост, за да мога да отдам своята страст на света по начин, който носи печалба, като същевременно осъществява промяна. Аз моля да ми бъдат показани начините за постигане на моите благородни цели, както и за яснотата и желанието да действам за тяхното осъществяване. Аз моля моето здраве и богатство да помагат не само на мен, моето семейство и приятели, но и на обществото и света. Аз моля това или нещо по-добро да навлезе в живота ми сега и да промени всички нас за най-висшето благо на всички.

Обещавам да действам спрямо идеите и възможностите, които ми се разкриват, като обръщам внимание на вдъхновението и интуицията си, както и на своя интелект, със съзнанието, че, изпълнявайки своята роля в света, ще спомогна за съвместното постигане на резултатите, които искам да видя за себе си и за другите. Аз ще слушам и действам, ще размишлявам и предприемам действия със съзнанието, че всяка крачка по пътя е както пътуване, така и дестинация.

В качеството си на Пробуден милионер аз подкрепям идеалите, които създават един действащ свят, основан на любов, мир и страст.

Така да бъде. Така е. Благодаря. Амин.

* * *

Милионерът, който се пробуди за духовното”
Автор: Джо Витале

256 страници
Цена: 15лв.
intense-books.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
„Милионерът, който се пробуди за духовното" от Джо Витале, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>