„Книга за любовта“

От  |  0 коментара

По време на Средновековието влюбените си разменяли послания на 14 февруари, наричайки ги „валентинки“. „Книга за любовта“ е литературно бижу, събрало между кориците си прочувствени сентенции за най-възпяваната емоция през вековете. На страниците на този изящен том с твърди корици и цветно оформление са поместени цитати от корифеи като Омир, Платон, Лао Дзъ, Цицерон, Сенека, Шекспир, Молиер, Волтер, Гьоте, Джейн Остин, Стендал, Балзак, Пушкин, Жорж Санд, Мопасан, Оскар Уайлд, Кафка, Булгаков, Фицджералд, Ремарк, Екзюпери и много други. Не са пропуснати и сентенциите на най-обичаните български писатели Иван Вазов, Йордан Йовков, Дамян Дамянов, Павел Вежинов.

Незабравимите думи на велики дами от историята също намират място между кориците на „Книга за любовта“. Изпепеляващата французойка Едит Пиаф е харизматична певица, за която любовта не означава нищо, ако не може да я възпее във вечните си шансони. Уолис Симпсън, заради която крал Едуард VIII се отказва от трона на Англия, споделя: „Хората нямат и най-малка представа колко е трудно и изтощително цял живот да въплъщаваш една голяма любов.“

Освен над 200 красиви мисли от велики хора, в уникалното издание ще намерите ценни откъси от най-известните и четени произведения, както и любопитни факти за личностите, цитирани в книгата. От нея ще разберете и повече за влюбването и откъде идва легендата, според която любовта се празнува на 14 февруари.

„Книга за любовта“

Любов: една голяма и силна дума, която трябва да покрие многото и различни връзки между хората… А може би истината за Нея е следната: не угасне ли, ще подпали всичко наоколо, но угасне ли… ще опустоши всичко. Ние всички знаем добре какво искаме да кажем, щом изречем „Oбичам те“ – независимо колко неуловимо е това значение, когато се опитваме да го обясним на другите.
Любимият, или любимата, не e съвкупност от оправдани очаквания. Любимият, или любимата, e вселена, която си заслужава да изучаваш.
Тази книга е за тези, на които искате да се обясните в любов. Тази книга е послание, с което можете мълчаливо да заявите на някого: „Oбичам те“. Тези думи и тези чувства не бива да се пестят.

* * *

Истинската любов не може да
говори, защото истинското чувство
се изразява по-добре с дела,
отколкото с думи.
·
Любовта не гледа с очите, а с душата.
·
Истинската любов никога не протича гладко.

Шекспир

*

При сблъсъка с любовта всеки става поет.
Платон

*

По-добре да си обичал и да си загубил,
отколкото никога да не си обичал.
Свети Августин

*

* * *

„Книга за любовта“
Автор: Христина Мираз

Цена: 14,99лв/ 11,24лв онлайн
Издателство Апостроф

enthusiast.bg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>