„Дзен драскулки за всеки ден”

От  |  0 коментара

В духа на книжките за оцветяване за възрастни, и все пак уникална, „Дзен драскулки: 365 абстрактни рисунки за вдъхновение, релаксация и медитация” е свежа доза спокойствие за ума в ежедневието. С един простичък мотив за всеки ден от годината, авторката Мийра Лий Пател ни подканва да довършим и украсим сами така, както ни поведе съзнанието, допълнен от подходящ мотивиращ цитат.

Постигането на душевен покой е практика, която изисква търпение, постоянство и най-вече − време. Медитацията се използва от стотици хиляди години. Като човешки същества, ние непрестанно търсим начини да се успокоим и отпуснем, да намерим покой сред смута и хаоса на всекидневния живот.

Настоящата книга ще ви помогне да направите първите стъпки към успокояването на съзнанието. Рисунките в стил „зентангъл“ са лесни упражнения за медитация. Всяко от тях отнема 15-20 минути, през които да завършите зададения мотив. На всяка страница има скица, която да запълните с повторяеми мотиви или драскулки − където ви отведе съзнанието.

Рисунките в началото на книгата са попълнени, за да ви дадат представа как можете да дорисувате останалите. Повечето от предложените скици обаче са много простички и ви дават възможност за пълна творческа свобода. Не забравяйте, че няма конкретен начин, по който да довършите всяка рисунка − скиците са просто указания, които да ви помогнат да развихрите въображението си и да се отпуснете.

Преди да започнете всяко упражнение, намерете тихо кътче, където да прекарате следващите 20 минути. Дишайте бавно и дълбоко и се съсредоточете върху мотивите, които рисувате. Ако се уловите, че се стараете прекалено да чертаете прави линии или безупречни форми, отделете миг, за да се съсредоточите върху тази мисъл, след което я изтикайте от съзнанието си.

Целта не е да създадете съвършени картини, а да се потопите изцяло в рисуването, съзнанието ви да се успокои, сърцето ви да забие по-леко и да забравите изцяло за външния свят. Запомнете − единствената истина е това къде се намирате във всеки един момент; изживейте го и след това го оставете да отмине.

 „Дзен драскулки за всеки ден”
Мийра Лий Пател
376 СТРАНИЦИ
ЦЕНА: 14,95ЛВ
ИЗДАТЕЛСТВО INK 

  ГАЛЕРИЯ

Locus-publishing.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
„Дзен драскулки за всеки ден", 10.0 out of 10 based on 1 rating

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>