Yves Saint Laurent: Louboutin не притежава червеното!

От  |  0 коментара

Адвокатите на Yves Saint Laurent отговориха на обвиненията на Christian Louboutin за това, че са използвали запазената марка на обущаря – червени подметки на обувките. Както ви съобщихме през април, адвокатите на Louboutin търсят 1 милион долара обезщетение от YSL заради модел на френската модна къща за пролет-лято 2011 – обувки в червено с червена подметка.

От Louboutin твърдят, че въпросният модел предизвиква объркване у потребителите и може да повлияе на продажбите им. В отговор адвокатите на Yves Saint Laurent отвръщат, че няма никакви доказателства и данни червените подметки на техните обувки да са намалили продажбите на Christian Louboutin или да са довели до объркване на клиентите. Освен това Дейвъд Бърнщайн, един от защитниците на YSL, хвърли ръкавицата относно цялата идея за запазени червени подметки: „Запазената марка на Louboutin никога не е трябвало да бъде одобрявана. Не мислим, че който и да е моден дизайнер трябва да може да монополизира даден цвят”, казва той пред WWD. Адвокатът на Christian Louboutin Харли Люин не му остана длъжен дълго и отбеляза хапливо пред изданието: „Освен, ако не живееш в пещера(…), клиентите положително разпознават обувка с червена подметка като Louboutin”. И допълва: „Не твърдим, че притежаваме всяко червено под слънцето. Има едно определено червено, което Кристиан използва в обувките си, ярко, лакирано червено. Не говорим за бургунди или оранжево-червено, не говорим за розово. Не притежаваме никакво друго червено, освен това червено”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Yves Saint Laurent: Louboutin не притежава червеното!, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>