Paul Smith: мода, дизайн и история в изложба

От  |  0 коментара

Този ноември, лондонският Design Museum отваря врати за второто мащабно пътешествие в света на Paul Smith след 2001година. Изложбата “ Hello my name is Paul Smith” акцентира върху влиянието на дизайнера в модния свят, маркирайки неговата дейност и принос от откриването на модната му къща до днес. Колекциите в изложбата са лично селектирани от Пол Смит и разкриват майсторството на изработка при шиене и техниките за модернизиране на всяка една от колекциите. Изложбата обхваща етапите в развитието на модната къща, стартирайки с възобновяване на първия бутик на марката – отворен през 1970 година в Нотингам с размери 3 на 3 метра. Възстановката позволява на всеки един от гостите на изложбата да се разходи през историята на модната къща, докосвайки се до реалните условия, в които стартира самият дизайнер. Успоредно с първия бутик на Paul Smith, на територията на изложбата ще бъде пресъздаден и първият офис на дизайнера, в който са събрани книги и различни предмети – основните артистични източници на вдъхновение за маестрото.

Hello my name is Paul Smith” представя богатство от подбрани аксесоари, бижута, книги, картини и антики, които съпътстват всеки един от етапите в живота и кариерата на дизайнера. В изложбата силно присъствие отбелязва и селекцията на едни от най-известните и успешни колаборации на модната къща, сред които и специалната бутилка на Evian, както и някои от най-запомнящите се дизайни на негови бутици по света. Успоредно с откриването на изложбата “Hello my name is Paul Smith” на британския дизайнер в Design Museum, издателство Ризоли издава и едноименна книга с визии от експозицията, чиито автор е самият сър Пол Смит.

*Изложбата „Hello my name is Paul Smith” в Design Museum отваря официално врати в Лондон
от 15 ноември 2013г до 9 март
2014г.

www.designmuseum.org
www.paulsmith.co.uk

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
Paul Smith: мода, дизайн и история в изложба, 10.0 out of 10 based on 5 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>