Karl Lagerfeld: Modemethode

От  |  0 коментара

Кариерата на Карл Лагерфелд се простира в над шест десетилетия и е трудно да посочим друг наш съвременник, който да изпълва смисъла на словосъчетанието модна икона. Творчеството, визията, енергията и неумолимо острият език на Кайзер Карл са неизменна част от поп културата ни. Сега родината на дизайнера му отдава заслужената почит с голяма ретроспектива - Art and Exhibition Hall в немския град Бон посреща изложбата “Karl Lagerfeld: Modemethode”. Modemethode заема името си от методиката на Карл Лагерфелд за създаването на всеки моден продукт с негово участие – с внимание към детайла за всяка част от работния процес. Една малка скица или голямото решение да наеме архитектурен паметник за някой от своите спектакли – Карл Лагерфелд ни отдава еднакво креативна част от себе си без значение от мащаба.

Скици на Карл Лагерфелд

Сватбена рокля висша мода на Chanel от Карл Лагерфелд

Karl Lagerfeld, палто, 1954г. Носител на първа награда в International Wool Secretariat

Скица на дизайнера за Chloe, пролет-лято 1972

Скица на Карл Лагерфелд за Fendi, есен-зима 2000/01

Дългогодишната кариера на дизайнера преминава през марки като Balmain, Patou и Chloé, като и до днес той е главната креативна сила зад модните гиганти ChanelFendi и собствената си марка Karl Lagerfeld. Парижкият символ на стила Chanel се доверява на Кайзер Карл за всички свои класически елегантни колекции от 1983-та година, докато италианският лукс на Fendi ни предлага най-модерните идеи на дизайнера от своите ателиета. Огромното наследство на Карл Лагерфелд е разгледано в стотици дрехи, аксесоари, скици и видеоматериали от неговите първи стъпки в модата до последните години, в които дори котката на моделиера Шупет бе издигната в икона на съвременния стил.

Karl Lagerfeld: Modemethode е в Art and Exhibition Hall, Бон от 28 март до 13 септември 2015г.

Снимки: © Karl Lagerfeld, Fendi Archives, Chloe Archive 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
Karl Lagerfeld: Modemethode, 10.0 out of 10 based on 5 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>