Разходка из експозицията на Луи Вюитон и Марк Джейкъбс

От  |  0 коментара

Мащабната експозиция в Музея на приложните изкуства в Париж, съпоставяща работата на самия Луи Вюитон (1821-1892) и креативният директор на марката му днес – Марк Джейкъбс, е задължителна спирка за всички фенове на модата във френската столица. Огромните архиви на Louis Vuitton и музея са събрани в едно и с помощта на частни колекции правят паралел на приноса, идеите и начина, по който двамата работят за създаването и утвърждаването на най-известната модна марка в света.

*Куфар-багажник, 1885г. © Collection Louis Vuitton / Antoine Jarrier

Луи Вюитон поставя основите на днешната империя, следвайки три правила – непрекъснато повишаване на качеството и майсторството в изработката, посвещаване на това клиентите да са винаги доволни и търсене на новости.

*Кукла с дрехи и аксесоари в ковчеже, 1865г. © Jean Tholance/ Les Arts Decoratifs

Тези правила са съвсем валидни и днес и можем да кажем, че и наследникът му ги спазва. Важно е да отбележим, че за тази двойна експозиция се предполагаше, че е своеобразно сбогуване на Louis Vuitton с Марк Джейкъбс, който бе спряган за почти сигурен заместник на Галиано в Christian Dior.

*Медицинските сестри -топмодели от дефилето за пролет-лято 2008 на Louis Vuitton с колекцията от 12 монограмни чанти в колаборация с Richard Prince. © Louis Vuitton / Chris Moore

Явно обаче изложбата ще си остане един красив поклон към 15-те години на Марк начело на креативната част в модната къща. При всички случаи си струва да разгледаме част от историята на Louis Vuitton от миналото до днес.

*Рокля, около 1960 г., колекция “Текстил и мода” на музея. © Jean Tholance / Les Arts Decoratifs

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Разходка из експозицията на Луи Вюитон и Марк Джейкъбс, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>