Евелина Гелина победи в националния конкурс на Triumph

От  |  0 коментара

Моделът „Многолик индивидуализъм” на второкурсничката от Националната художествена академия Евелина Гелина спечели националния финал на конкурса „Triumph Inspiration Award” 2011. С него младата дизайнерка ще представи страната ни на световния финал на дизайнерския конкурс за бельо, който ще се състои на 6 юли в Берлин и ще я изправи пред кандидати от още 37 държави.

Тазгодишната задача пред младите български дизайнери бе да интерпретират темата за честването на жената в своите модели, която съвпадна и с мотото по случай 125-тата годишнина на марката Triumph „125 years of celebrating women”. „Многолик индивидуализъм” на Евелина Гелина изпревари „Кураж” на Пламена Цветкова от Нов български университет и „Коронация” на Яна Каприева от НХА, които останаха съответно втори и трети.

*Пламена Цветкова с модела си “Кураж”, вдъхновен от страстта към летенето на Амелия Ерхарт.

*Яна Каприева с модела си “Коронация”.

На събитието в Централния военен клуб в столицата бе представен за пръв път и адаптирания за производство от Triumph модел „Морфология” на българския дизайнер Николай Божилов – за голяма наша гордост победител в миналогодишния световен конкурс. В светлината на неговия успех и на този на Искрен Лозанов две години по-рано, остава само да пожелаем на Евелина Гелина да продължи по техните стъпки!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>