Christian Louboutin съди Yves Saint Laurent за червени подметки

От  |  0 коментара

Един от най-известните майстори на обувки в света Кристиан Лубутен и една от най-реномираните френски модни къщи Yves Saint Laurent ще се изправят един срещу друг в съдебна битка. Според Christian Louboutin YSL са заимствали отличителните червени подметки на обувките им, които са тяхна запазена марка от 1992-ра, когато обущарят собственоръчно лакира първата си такава подметка с червен лак за нокти. От 2008-ма Louboutin има патент за червената подметка на американския пазар и затова сега иска 1 милион обезщетение. Проблемният модел е от цветна мини-серия на YSL за лятото, в която има зелени, лилави, тъмносини и червени обувки на ток с подметка в същия като основния цвят. Адвокатите на Louboutin оспорват единствено червените обувки с червената подметка с мотива, че предизвикват объркване и могат да подлъжат клиентелата на марката. Случайно или не, червеният модел вече не присъства в онлайн бутика на YSL, затова можем да ви покажем само тъмносинята и лилавата версия.


*Кристиан Лубутен

От Louboutin посочват, че са се свързали лично с Yves Saint Laurent през януари, когато разбрали за наличието на такъв модел в Saks Fifth Avenue, Barneys, Bergdorf Goodman, Nordstrom и Neiman Marcus и многократно са отправяли към тях молба да го изтеглят от продажба, което не се случило. Има дори и няколко страници, описващи и потвърждаващи популярността на червената подметка чрез звездната клиентела на Louboutin, появите им на червения килим и участията на обувките му в сериалите „Сексът и градът”, „Клюкарката” и „Отчаяни съпруги”. Тепърва ще следим как ще се развие този случай, тъй като досега от YSL отказват коментар пред медиите.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>