Christian Dior есен 2011 – довиждане, Галиано! /видео/

От  |  0 коментара

Най-чаканото ревю на сезон есен-зима 2011 безспорно бе това на Christian Dior. Едва ли има някой недочул за скандала с вече бившия им дизайнер Джон Галиано, а експлозивното очакване на последната му колекция приключи с историческо дефиле в Париж. Не заради колекцията, която като че ли събираше в букет елементи от най-успешните модели на британеца за Dior, а заради цялата тази енергия, най-накрая освободила се в претъпканата зала. Президентът на френската модна къща Сидни Толедано изнесе реч преди появата на първия модел, в която още веднъж обсъди случилото се, макар и нито веднъж да не спомена името на Галиано. „Това, което се случи в последната седмица, бе едно ужасно и мъчително изпитание за всички ни. Бе болезнено да видим името на модна къща Dior асоциирано със срамните изказвания, приписвани на дизайнера й, колкото и гениален да е той. Такива изказвания не може да се толерират заради колективния ни дълг да помним Холокоста и неговите жертви и заради уважение към човешкото достойнство, което е право на всеки един. Тези изказвания дълбоко шокираха и натъжиха хората в Dior, които дават всичко за работата си, и е още по-болезнено, че те дойдоха от някой, така уважаван за забележителния си талант. Затова сега, повече отвсякога, ние трябва отново публично да се посветим на ценностите на модна къща Dior”, каза Толедано, след което продължи с прочувствена реч за самия Кристиан Диор и работещите за това име хора.
С това президентът на Dior загатна какво ще видим след ревюто, когато в настъпилата тишина и празнина на мястото на Галиано се появи екипът на марката, облечен в бели престилки. Това взриви залата, която скочи на крака да аплодира рядко появяващите се в светлините на прожекторите специалисти зад колекциите. Те бяха изпратени с френетични аплодисменти и викове „Merci” от присъстващите. Що се отнася до колекцията – най-добре я разгледайте сами. Тъй като това е последното помахване на Галиано от трона му в една от най-престижните световни модни къщи. Не се съмнявайте, че ще го откриете там. Той е и в любимите секси силуети от 30-те, и в нежните прозрачни рокли от шифон, и в романтичните бохемски къдрици, и в кукленските акценти… И от меките широкополи шапки до върха на убийствено високите ботуши. Au revoir et merci bcp!


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Christian Dior есен 2011 - довиждане, Галиано! /видео/, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>