125 години Кока Кола в снимки

От  |  1 коментар

„Кока кола започна традицията най-богатите да купуват същите неща, които и най-бедните. Колата си е кола и никаква сума пари не може да ти купи по-добра от онази, от която отпива скитникът на ъгъла”. Тази част от интервю на Анди Уорхол и още много мисли на известни личности са публикувани в специалното издание на Assouline за 125-тата годишнина на Coca Cola. Най-известната напитка в света е представена с това, което я направи най-известна: рекламата. 125 фотографии от 125 годишното съществуване на марката проследяват пътя на колата до масата във всеки дом.

*Една от рисунките на легендарния художник и илюстратор Норман Рокуел за календар на газираната напитка. 1935г.

*Lady in Red, 1950г.

Документираните Кенеди и Никсън с по чаша кола пред себе си, рисувани визии от най-големите артисти през годините и оцветяването на Коледа в червено. Едва ли има друга компания, която може да издаде книга с такава история и още повече да я разкаже в снимки. Изданието струва 65 долара и се продава от началото на месец май, а най-големите почитатели на Coca Cola могат да си закупят и лимитирано луксозно издание с допълнителни фотографии в специална кутия. Ако имат излишни $650.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
125 години Кока Кола в снимки, 7.0 out of 10 based on 3 ratings

1 коментар

  1. Pingback: Татуирана бутилка Coca Cola и Жан Пол Готие : Pinks.bg – е-списание за мода и дизайн -

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>