„Магьосникът от Оз” срещу Christian Louboutin

От  |  0 коментара

Делото Christian Louboutin срещу Yves Saint Laurent относно червените подметки все още не може да стигне до финал. Този петък се очакваше окончателно решение на съдията, но явно случаят е твърде смешен заплетен дори за него. За сметка на това „Делото за червените подметки” се превърна в едно от малкото забавни неща в новините и си е направо виц в модната индустрия.
На изслушването в петък адвокатите на Christian Louboutin, търсещи $1 милион обезщетение от френската модна къща и запор на продажбата на обувките им, за пореден път изложиха тезата си, че Лубутен е първият дизайнер, използвал червено за подметки на дамски обувки. От своя страна юристите на Yves Saint Laurent, защитаващи своя червен модел с червени подметки от запазената марка на Louboutin, се принудиха да извикат на помощ Дороти от „Магьосникът от Оз”, представяйки я като ярък пример за дама, чиито подметки са в аления цвят и то доста преди Лубутен да се появи на сцената. Което, както можете да се досетите, не предизвика прихвания из съдебната зала. Серията сериозни модни аргументи размислиха съдията и той отложи решението си, за да може да поразсъждава над доказателствата.
Междувременно вопълът за червените подметки бе скастрен от Джанкарло Джамети, дългогодишен партньор на маестро Валентино Гаравани във Valentino. Джамети подкрепи задочно Yves Saint Laurent, обръщайки се към Лубутен с думите „Ние бяхме първи”. Италианецът има предвид колекции на Valentino от 1969-та и 1983-та, когато лично Валентино се е сетил да съчетае подметките на обувките със своето запазено червено, известно като Valentino red. Джамети посочва още, че подметките на обувките във Valentino често са били декорирани и с камъни и дантела, за да завършват перфектно визиите висша мода на дизайнера. А което си е вярно, си е.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
„Магьосникът от Оз” срещу Christian Louboutin, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>