Фиаското Галиано в карикатурите на Александро Паломбо

От  |  2 Коментара

Италианският илюстратор Александро Паломбо е известен с ироничните си, понякога скандални рисунки на случващото се в модната индустрия чрез нейните известни лица. Карин Ройтфелд, Ана Уинтур и Виктория Бекъм са сред любимите му музи. През последните десет дни обаче на блога му Humor Chick темата е само една – Галиано, Галиано и пак Галиано. Разбира се започваме с прекрасния портрет на дизайнера като Хитлер, който е напълно очакван от Паломбо. С прогреса на сагата в Dior в илюстрациите се замесват и официалните лица.

Президентът на Dior Сидни Толедано бе изобразен предпазващ се с чадър под дъжд от пречупени кръстове в деня, в който обяви, че модната къща освобождава Галиано от поста му до края на разследването.

На първи март в светлината на расисткото видео на дизайнера Dior го уволни окончателно, което пък доведе до колективна карикатура на тримата участници.

Личният ни фаворит е изображението на собственика на LVMH и респективно Dior – най-богатият човек във Франция Бернар Арно. На втори март той вече приканва любезно с маркова каишка следващия на мястото на Галиано и закачливото „Who`s next”?

Естествено и тук се намесва Карл Лагерфелд. Неговата  реч срещу Галиано ден след уволнението му ви спестихме умишлено, тъй като ни се стори леко ритаща падналия. В общи линии тя гласеше, че с поведението си Джон е наранил цялата модна индустрия, защото сега всички си мислят, че дизайнерите са като него, както и господин Арно, който го обичал като свое дете. Александро Паломбо обаче не прости на Кайзер Карл и го възнагради с подходяща ревизия на портрета на Хитлер.


Към края на сагата, или поне в сегашния й вариант, е илюстрацията на Сидни Толедано след пламенната му реч на дефилето на Dior преди три дни. На нея чадърът вече е ненужен и прибран, свастиките са на пода, а в небето ярко свети слънце…

За финал си измиваме ръцете с Бернар Арно, който пък тъкмо замита.

Още от aleXandro Palombo

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

2 Comments

  1. Pingback: Модното семейство Симпсън : Pinks.bg – е-списание за мода и дизайн -

  2. Pingback: Успехът на Джио Методиев – модното събитие на 2011-та : Pinks.bg ~~ е-списание за мода и дизайн ~~

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>