Натали Портман се разграничи от Галиано

От  |  0 коментара

Прясната носителка на „Оскар” за най-добра актриса и лице на парфюма Miss Dior Cherie Натали Портман се разграничи от временно отстранения дизайнер на марката Джон Галиано. В последното развитие на сагата „Галиано” в катализатор се превърна скандално видео, разпространено вчера от британския таблоид The Sun. В него видимо почерпеният Галиано декларира, че обича Хитлер, псува и обижда хората на съседната маса. Те пък го снимат с мобилен телефон. Все още не е ясно дали това видео е от миналия четвъртък, когато Галиано бе задържан за антисемитски обиди, въпреки че е заснето в същото заведение, тъй като неочаквано се появи и второ обвинение срещу дизайнера. Освен мъжът и жената, предполагаемо атакувани от моделиера в четвъртък, втора жена, пожелала анонимност, се е оплакала от почти същия инцидент, но с давност четири месеца назад. Тя твърди, че Галиано я е нападнал с много подобни обиди в края на октомври 2010-та, отново в парижкото кафене La Perle. След като едва преди два дни дизайнерът бурно отрече случилото се и се закани да съди обвинителите си за клевета, сега адвокатът му с половин уста твърди, че новото второ обвинение е подозрителна постановка, целяща да компрометира клиента му. Същевременно обаче отказа да коментира съдържанието на видеото, като каза единствено, че са важни показанията на свидетелите, а не „това, което е в интернет”. Що се отнася до тях, шофьорът на Галиано и част от персонала са свидетелствали, че не са чули от него антисемитски или расистки обиди. Срещу тях са думите на обвиняващата двойка и още няколко клиента на кафенето, които твърдят обратното.

Не така небрежно обаче бе подминато скандалното видео от актрисата Натали Портман, която е от еврейски произход. Нейната реакция предусетихме още когато не облече рокля на Dior на наградите „Оскар” преди два дни, въпреки солидния си рекламен договор като лице на новия им аромат. Портман излезе с изявление, в което казва следното: „Аз съм дълбоко шокирана и отвратена от видеото с коментарите на Джон Галиано, което се появи днес (вчера бел.ред). В светлината на това видео и като личност, която се гордее с еврейския си произход, аз няма да бъда свързвана с г-н Галиано по никакъв начин. Най-малкото се надявам, че ужасните му коментари ще ни напомнят да се замислим и да противодействаме на тези все още съществуващи предразсъдъци, които са обратното на всичко красиво”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>