Купиха първата чанта Birkin за над 110 000 евро

От  |  1 коментар

Историческият първи екземпляр на чантата Birkin на Hermès бе продаден на търг в Ebay за 100 000 британски лири или 113 800 евро. Както сигурно много от вас са се досетили, няма кой друг да го е продал, освен жената, на чието име е кръстена самата чанта – Джейн Бъркин. Британската актриса и певица, която получава първия такъв модел на Hermès през 1984-та и му дава своето име, реши да го продаде за благотворителност. За броени дни се намери купувач, който предложи значителната сума за облепения със стикери Birkin на Джейн. Парите от продажбата ще бъдат преведени в помощ на пострадалите от силното земетресение в Япония.

Това добро дело никак не ни изненадва. Джейн е известна с неласкавите си изказвания за безсмислено впечатляващите цени на кръщелницата й Birkin, които започват от $5000 и стигат до над $180 000, тъй като според нея една чанта трябва да е просто чанта. Хубавото е, че точно нейната далеч не е просто чанта, а модна история за цяло състояние, която някой вече разхожда под ръка.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

1 коментар

  1. Pingback: Победителят – конят на Hermes : Pinks.bg ~~ е-списание за мода и дизайн ~~

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>