Карин Ройтфелд напусна Vogue

От  |  0 коментара


Любимата ни главна редакторка/модна икона Карин Ройтфелд изненадващо освободи горещия си стол във френското издание на Vogue. Ройтфелд напуска след десет години работа за списанието, през които многократно повиши тиража, рекламните приходи и влиянието на френския Vogue. Потвърждението за решението на Карин дойде първо от оглавяващия Конде Наст Джонатан Нюхаус, който каза следното в съобщение до медиите: „Невъзможно е да преувелича големия принос на Карин за Vogue, модната индустрия и издателския бизнес. Под нейното ръководство Vogue Paris достигна рекордни нива на продажби, реклама и успеваемост на съдържанието. Vogue Paris се утвърди като едно от най-знаковите списания в света с огромно влияние в областта на модата и фотографията. Самата Карин достигна широка популярност като еталон за стил, изпълнявайки тази своя роля с чар и грация. Тя се превърна в колос в своята професия. Карин ще ни липсва много. Аз съм й изключително благодарен за всичко, което успя да постигне”.
Това, което вълнува всички най-много обаче, е защо най-успешният редактор на френския Vogue в историята си тръгва така внезапно. Карин направи кратко обръщение, в което каза, че напускането й не е продиктувано от обстоятелства в работата й, а от желанието й да се концентрира върху собствени проекти. „Аз съм редактор на списанието от десет години, мисля, че е време да направя нещо различно. Смятам, че когато всичко е чудесно, тогава е времето да започнеш наново. Нямам никакъв конкретен план”, казва Карин. Неин заместник ще бъде обявен в близките седмици. Все още не е уточнено дали Ройтфелд ще остане на поста си до края на януари или до началото на март месец догодина.


При всички случаи в момента най-обсъждани са две неща. Първо – какво да очакваме от Карин занапред и второ – кой ще седне на първия моден стол на Франция. Клюките около бъдещето на Ройтфелд естествено започват с 74-тото издание на филма “Ще заеме ли мястото на Анна Уинтур” във Vogue USA. Спекулации, които и двете дами неведнъж са окачествявали като безпочвени и неосъществими. По-интересна е теорията, че Карин ще продължи работата си с Том Форд. Както някои от вас може би знаят, Карин е дългогодишна муза и помощник на Форд в работата му. Двамата са заедно още от 1994-та година в Gucci и по-късно в Yves Saint Laurent. Сега, тъкмо когато Том се завръща с първа колекция за жени след толкова дълга пауза, колеги на Карин подозират, че това е възможно най-логичният завършек на тази модна драма.
Що се отнася до кандидатурите за главен редактор на френския Vogue, за момента и те са в сферата на предположенията. Една от „заподозрените” е настоящият моден директор на изданието Еманюел Алт.

Вторият най-коментиран вариант е главната редакторка на списание Love Кейти Гранд.

Със сигурност издателите от Conde Nast ще изберат заместник от подопечните си издания, както се случи преди няколко месеца, когато главната редакторка на руския Vogue Альона Долецкая напусна и бе сменена от Виктория Давидова, по това време главен редактор на руския Tatler.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Карин Ройтфелд напусна Vogue, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>