Какво ще има в изложбата за Алекзандър Маккуин?

От  |  1 коментар

По-малко от месец остава до откриването на експозицията, почитаща работата на гениалния Алекзандър Маккуин в нюйоркския музей „Метрополитън”. В подготовката за голямото събитие “Alexander McQueen: Savage Beauty” се включват още кадри, загатващи за мащабите и красотата му. И действително, след трагичното самоубийство на дизайнера през февруари 2010-та, това е може би най-големият поклон към творчеството му.

В новите кадри ще можете да разгледате още от 100-те специално подбрани от кураторите и сътрудниците на изложбата модели, които са събирани от архивите на McQueen и частни колекции, включително и от тази на близката му приятелка Изабела Блоу, откупена изцяло от Дафне Гинес след смъртта й. Ретроспективата ще обхване всички етапи от творчеството на Маккуин от дипломната му колекция през 1992-ра, през работата му в Givenchy до последните му модели за есен-зима 2010.

Премиерата на “Savage Beauty” естествено ще бъде на традиционната гала вечер на музея, тази година на 2 май, на която очакваме да видим целия моден свят. Почетни гости са собственикът на PPR и респективно марката McQueen Франсоа Анри Пино, съпругата му актрисата Салма Хайек, дизайнерката Стела Макартни, Колин Фърт и главната редакторка на Vogue USA Ана Уинтур.

Самата изложба ще бъде отворена за посетители от 4 май до 31 юли 2011-та. Специално за нея от Alexander McQueen пускат нов модел шал, който повтаря емблематичния skull pattern на дизайнера, използван и като „лице” на изложбата. Той ще се продава и в бутиците на марката в лимитирани бройки срещу $495.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

1 коментар

  1. Pingback: Savage Beauty: шалове с шедьоврите на Alexander McQueen – Pinks.bg - е-списанието

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>