И John Galliano без Джон Галиано

От  |  0 коментара

С решение на борда на директорите на марката John Galliano самият Джон Галиано бе освободен от поста главен дизайнер днес, съобщи WWD. Работата му като креативен директор ще бъде поета от съществуващия екип на марката. Съдбата на едноименния лейбъл на британския дизайнер бе неясна още след скандала с уволнението му от модна къща Christian Dior заради расистки обиди, тъй като компанията John Galliano също е собственост на гиганта за луксозни стоки LVMH. LVMH и в частност дъщерната й Christian Dior притежава 91% от акциите на John Galliano и когато наяве излязоха шокиращите кадри с пияния Галиано се дочуваха слухове, че е възможно той да бъде отстранен и оттам. Засега обаче е почти сигурно, че името John Galliano няма да бъде продадено. Въпреки огромния скандал в Dior, който съвпадна със седмицата на модата за есен-зима 2011, колекцията на Галиано за собствената му марка бе единодушно избрана за една от 10-те най-добри от купувачите на луксозните вериги бутици. Тоест в никакъв случай няма да загубим името Galliano, то носи твърде много пари. Просто ще се „радваме” на поредната куха марка от типа на Christian Lacroix без Кристиан Лакроа.
Големият удар над Джон Галиано идва само няколко дни, след като той приключи доброволното си едномесечно лечение в рехабилитационен център в САЩ. Веднага след като излезе оттам обаче, той бе напсуван от папараци на летището в Лос Анджелис. Преди полета си обратно към Европа, Галиано се сблъска с тях и отказа коментар, заради което отнесе един брой “f*ckin` racist”, на който благоразумно също не отвърна.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>