И съдбата на марката Galliano под въпрос

От  |  0 коментара

Тъй като напоследък е нормално да редуваме новина за Лейди Гага с новина за Джон Галиано, сега ще разчупим. Тази новина е за марката John Galliano и модна къща Christian Dior. Преди ревюто утре в Париж след внезапното „изчезване” на Галиано по дрехите от есенната колекция на Dior е имало довършителни работи, които в момента са възложени на дизайнерския екип на марката. Освен това NY Times цитира източник от луксозната корпорация LVMH, собственик и на едноименния лейбъл на британеца John Galliano. Той твърди, че съдбата на марката е неясна, тъй като тя не се справя добре финансово и не е обнадеждаващ броят на участващите акционери, които ще пожелаят да продължат да я поддържат. Докато за ревюто на Dior утре е сигурно, че този път няма да видим помахването на Галиано за финал, то все още има спекулации дали той ще се появи на дефилето на собствения си лейбъл в неделя. Вчера дизайнерът най-накрая наруши мълчанието и се извини публично за антисемитските си изказвания, които станаха достояние на всички в скандално видео, показано първо от британския таблоид The Sun. В изявлението си Галиано казва, че „напълно отрича обвиненията” срещу себе си за инцидента на 24 февруари, в който твърди, че е бил провокиран и обиждан за вида и дрехите си, както и че са се опитали да го ударят със стол. После в обръщението му следва извинение за видеото, което се оказа заснето още преди година в същия бар. Става ясно и че моделиерът ще постъпи в клиника.

Ето и останалата част от изявлението на Галиано: „Напълно разбирам, че обвиненията срещу мен дълбоко шокираха и разстроиха хората. Аз трябва да поема отговорност за обстоятелствата, в които се намерих и за това, че позволих да бъда видян в светлината на най-ужасното си поведение. Мога да обвинявам само себе си и знам, че трябва да се изправя пред грешките си и да работя усилено, за да спечеля разбирането на хората. За да започна този процес аз ще потърся помощ и всичко, на което мога да се надявам, е с времето да се справя с тази грешка, довела до тези обстоятелства, и да се опитам да заслужа прошката на хората. През целия си живот съм се борил срещу предразсъдъците, дискриминацията и нетолерантността, тъй като и аз самият съм бил техен обект. В цялата ми работа ме е вдъхновявало да събирам хората от всяка раса, вяра, религия и сексуалност, празнувайки тяхното културно и етническо разнообразие чрез модата. Това остава мое убеждение. Антисемитизмът и расизмът нямат място в нашето общество. Искрено се извинявам за своето поведение, не съм искал да обидя никого”.

*John Galliano кампания пролет-лято 2011

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>