Еманюел Алт – новата кралица на Vogue Paris

От  |  0 коментара


Модният директор на Vogue Paris бе повишен в главен редактор на списанието. Името на Еманюел Алт бе съобщено днес на официална пресконференция от президента на Conde Nast Франция Ксавиер Ромате. Назначението й идва след внезапното напускане на Карин Ройтфелд от поста в края на декември. За избора на Алт  Ромате каза, че е спокоен, тъй като тя е „човек, който има доверието на модния свят”. Новата главна редакторка коментира съвсем лаконично: „За мен е голяма чест, но и голямо удоволствие да оглавя Vogue Paris, което познавам много добре”. Еманюел Алт влиза в длъжност от 1 февруари, докато в момента Карин Ройтфелд работи върху мартенския брой на списанието. Vogue Paris продължава да бъде и под ръководството на Оливие Лалан като заместник-главен редактор. Лалан пък ще отговаря изцяло сам за Vogue Hommes International.
Дългоочакваното име за смяната във Vogue не е особено изненадващо, тъй като беше ясно, че издателите ще изберат французойка за позицията. Интересното е, че с избора на Еманюел Алт Vogue Paris вече има в историята си двама стилисти, последователно станали главни редактори. Според дългогодишните ни наблюдения над стила на Алт и въпреки мъката по Карин, смятаме, че ни очакват хубави времена. Или поне самата Еманюел твърди, че веднага ще се заеме „да развие невероятния потенциал на Vogue Paris”. Едва ли ще видим радикални промени в списанието, тъй като дуото Алт-Ройтфелд работеше заедно за цялостната му визия отдавна. И все пак, най-хубаво според нас беше именно когато бяха в комплект. Ето го доказателствения ни материал:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Еманюел Алт - новата кралица на Vogue Paris, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>