Диор и филмовите звезди в експозиция и книга

От  |  2 Коментара

Музеят на Кристиан Диор в Гренвил в Нормандия ще посрещне забележителна изложба и издание в чест на прочутия дизайнер. “Stars in Dior” е наименованието едновременно на експозиция и книга, разглеждаща модната връзка на Диор с някои от най-известните актриси. Родната къща на френския моделиер, в която днес се помещава музеят, ще приюти изложбата от 12 май до 23 септември 2012 с рокли, правени от самия маестро и наследниците му в Dior за Марлене Дитрих, Елизабет Тейлър, Пенелопе Круз, Марион Котияр и още куп знаменити екранни красавици. В разглеждания период от 1940-та до наши дни се акцентира и на реклами за модната къща от известни режисьори от ранга на Жан Жак Ано и Уонг Карвай.

*Марлене Дитрих в “Сценична Треска”, 1950г. Снимки:  © Dior

Специално място е отредено за легендарната Марлене Дитрих и десет от нейните Dior тоалети, включително роклите й от филма на Алфред Хичкок „Сценична треска”, когато при предложението за участие от режисьора казва известното „Няма Dior, няма Дитрих”. Едноименната книга “Stars in Dior” се очаква във Франция с откриването на изложбата през май.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Диор и филмовите звезди в експозиция и книга, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

2 Comments

  1. Pingback: Възраждат модна къща Schiaparelli : Pinks.bg – е-списание за мода и дизайн -

  2. Coco

    02.04.2012 at 17:27

    Марлене е с извънземно излъчване @-)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>