Версията на Галиано: обвиненията са клевета

От  |  0 коментара

Скандалът от последните дни около Джон Галиано се разраства. Дизайнерът твърди пред WWD, че не е отправял никакви расистки и антисемитски нападки срещу обвинилите го мъж и жена. Галиано ги обвинява в клевета, като добавя и че е шокиран от решението на модна къща Dior да го отстрани до разрешаване на случая, както стана ясно от официалното им изявление вчера. Към момента полицията в Париж продължава да разследва инцидента от четвъртък вечерта, вече е разпитала персонала на кафенето и продължава да разпитва всички свидетели.
Засега целият случай продължава да се размива след няколко различни разказа на очевидци пред медиите. Свидетел на случката е казал пред NY Times, че първоначалната информация, която бе масово разпространена, е силно преувеличена. Според него Галиано просто се е опитвал да заговори двойката, когато мъжът от азиатски произход му е казал „Ти си грозен и отвратителен, махни се оттук”. След тази реплика Галиано се обърнал към жената и казал „Вие сте грозни и вашата чанта също е грозна”, нарекъл е мъжа азиатец и тогава двойката извикала полиция. Разказът на очевидеца завършва с това, че Галиано не е бил задържан като по филмите, а съвсем спокойно е изчакал полицаите и е тръгнал с тях, за да изяснят случая.
От друга страна се разказва още една, много по-цветуща история. Жената, която предполагаемо е жертва на избухването на дизайнера, е казала пред Europe 1, че Галиано е седял на маса и е пиел Мохито в кафенето точно до нея и приятеля й. После дизайнерът я е нарекъл „кучка”, заради което тя е извикала полицията. Според разказа й заради това дизайнерът продължил с „Мръсна еврейска мутра, би трябвало да си мъртва… Ш*бано азиатско копеле, ще те убия”. Жената твърди, че не е еврейка и не е знаела кой е Галиано, докато един от останалите клиенти не възкликнал, че това е той.
Искрено ни се иска да вярваме, че модното елфче на Dior по-скоро би обидило нечия безвкусна чанта, отколкото безвкусно да нападне някого на расова основа. Надяваме се, че до следващия петък, когато е дефилето на Christian Dior за есен-зима 2011, всичко това ще бъде изяснено.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>