Мила Докова: за черното бельо и цветния живот

От  |  0 коментара

За почитателите на модата в България името на Мила Докова не е ново. Позната предимно със своите рокли, дизайнерката вече се асоциира и с още нещо: изработено по поръчка сексапилно бельо от висок клас под името MILA Dokova Lingerie. Естествен преход и продължение,  защото, както Мила отбелязва: „Една рокля е съпътствана от бельо под нея.” Допълва, че винаги е имала сантимент към красивото, секси и качествено бельо. Признава, че в началото дизайнът на бельо е бил истинско предизвикателство, но фактът, че в България няма марка за луксозно ръчно направено бельо, я стимулира допълнително да работи в тази посока. Така се ражда и колекцията SEXXXY in black.

Отличителните белези на колекциите на Мила са използването на висококачествени материали – конци, украсителни елементи, бижута и материи, допълнени от прецизна изработка с внимание към детайла и линията на всяко изделие. Концепцията на MILA Dokova Lingerie е да предлага бельо, съобразено с формите на всяка една жена. С малки изключения бельото, което българската дизайнерка създава, е черно. За теорията, че жените, които носят черни дрехи, имат цветен живот, Мила се усмихва с думите: „Повечето дами, носещи основно черни дрехи, които познавам, (включително и аз самата) имаме доста интересен, интензивен и цветен живот – тезата май е вярна!”

За любителите на цветовете Мила разработва линията Candy shop. Тя е насочена, както към по-младите дами, така и към „Всички, които искат да си припомнят невинността , игривостта и сладостта на teenage годините.” Най-новите модели на MILA Dokova Lingerie отново са решени в черната гама. Те са смели, комбиниращи прозрачност и ленти, които се адаптират към извивките на тялото.  Бельото от най-новата колекция е обединено под името Mon Shushi – име, инспирирано от скъпо на дизайнерката създание.

Мила и нейните колекции бяха толкова вдъхновяващи, че спонтанно зародиха идеята за един личен експеримент в моя блог Style Inspiratrice. Какво е усещането да носиш бельото на MILA Dokova Lingerie можете да видите тук.

MILA Dokova Lingerie

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (8 votes cast)
Мила Докова: за черното бельо и цветния живот, 10.0 out of 10 based on 8 ratings

styleinspiratrice.com

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>