Louis Vuitton Cruise 2016: оазис в пустинята

От  |  3 Коментара

Нежната революция, която стартира Никола Гескиер в централата на френската модна къща Louis Vuitton малко по-малко се превръща в ожесточена и целенасочена офанзива, която има за цел да покори сърцата предимно на по-младата аудитория на марката. С поредната си доза авангарден модернизъм френският дизайнер закова вниманието на модния свят, а и не само, в круизната колекция на Louis Vuitton за 2016-та, представена в калифорнийския град Палм Спрингс. Екзотичната дестинация, която освен туристическа забележителност е и мека на архитектурния авангард от средата на миналия век, е основно творческо вдъхновение за екипа на Гескиер. Ретро футуризма и влияния от 70-те, които са пословични за работата на дизайнера, и с които той така умело жонглира, присъстват и този път, но допълнени от новите му и свежи интерпретации на калифорнийския стил от 50-те и 70-те години на златния век. Архитектурни инспирации в силуетите, взети назаем от пустинния пейзаж цветове, безгрижие, свобода, фриволност и едно властващо безвремие в цялостното излъчване и усещане, което струи едновременно и от дрехите, и от самите модели.

Колекцията Cruise 2016 от Louis Vuitton бе представена в естествената среда на една от емблематичните постройки в Палм Спрингс – домът на Боб и Долорес Хоуп. Моделите дефилираха на фона на футуристичния силует на архитектурната форма и обкръжаващата я скалиста, почти пустинна среда. Това още повече напомни за така обичаните и лесно разпознаваеми в работата на Гескиер теореми – противоречия. Жената-номад, която не спира да пътува и да се движи. Жената, която от психологическа гледна точка не спира да търси и да се вълнува, да иска да бъде завладяна от красотата на света. Това е жената Vuitton, тази, на която Никола Гескиер и екип са съсредоточили усилията си да създадат комфортен, модерен и не на последно място – постоянно променящ се гардероб за нейната непрестанна трансформация и движение, правещи я толкова ярка и жива.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Louis Vuitton Cruise 2016: оазис в пустинята, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

3 Comments

  1. Pingback: Dior Cruise 2016: изкуството на ривиерата – Pinks.bg - е-списанието

  2. Pingback: Ежедневен лукс от Burberry Resort 2016 – Pinks.bg - е-списанието

  3. Pingback: Най-скъпите модни марки според Forbes – Pinks.bg - е-списанието

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>