Louis Vuitton и Cruise 2015 в Монако

От  |  0 коментара

След истеричния старт на една от най-вълнуващите колаборации в модния свят – тази между Никола Гескиер и емблематичната модна централа Louis Vuitton, в събота имахме възможност да видим и логичното му продължение. Марката показа своята първа круизна колекция начело с Гескиер на големия площад пред двореца в Монако. Дефилето мина под патронажа на принцесата на Монако Шарлийн, която заедно със съпруга си принц Албер II изгледа ревюто от първия ред. До първата двойка на малкото княжество удобно се бяха настанили Шарлот Гензбур и Дженифър Конъли, които оживено коментираха една от най-вълнуващите колекции на марката досега. Като продължение на идеите на Гескиер от март, когато френският дизайнер показа дебютната си колекция за Louis Vuitton, показаното в събота в Монако бе затвърждаване на основните посоки на работа, които предстоят да бъдат установени в т.нар. перла в короната на консорциума LVMH. Колекцията изобилстваше от цвят и светлина, като основното понятие, с което бихме я определили, е свежест. В морето от дизайнери, модни къщи, тенденции и стотици колекции, които ни заливат всеки сезон, Никола Гескиер с особена лекота успява да се открои, като едно от малкото имена, които можем да натоварим с епитета – емблема на съвременната мода.

В специално построеното за дефилето съоръжение на площада в Монако, Гескиер наблегна на стилната еклектика. В едно с показаните дрехи и аксесоари се бяха слели и работите на няколко съвременни артисти, които се погрижиха за музиката, обстановката, осветлението и, разбира се, дигитализирания под, по който дефилираха моделите. Погледнати отгоре, те приличаха на цветни русалки и причудливи морски създания. Дизайнерът бе съсредоточил вниманието си в детайлите и в най-малките акценти. Силно се открояваха мини роклите и полите с богата декорация, бродирани, везани и обработени по принципите на висшата мода – с много ръчна работа. Цветовата гама бе особено богата и палитрата покриваше почти всички цветове от бялото до черното с акцент върху самото бяло, синьото, розовото и силното присъствие на млечните тонове. Тази бонбонена феерия бе допълнена от големите цветя и флоралните мотиви, които изпълваха саката и панталоните, както и от бродираните корали, които покриваха повечето от роклите и полите.
Отново наблюдаваме наличието на фин трикотаж, който бе разнообразен от присъствието на геометрични мотиви. Костюмите в две части – сако и панталон, напомняха за годините на Гескиер в Баленсиага, където именно панталоните се открояваха с твърде високата си талия и строгия силует. А те от своя страна донесоха на французина славата на изключителен моделиер.

Акцент в круизната колекция на Louis Vuitton бяха и кожените якета, които са запазена марка на модната къща. Новите модели идват съвсем навреме за предстоящото и традиционно за Монако – Гран При. Както знаем, работата с кожа във Вюитон е овладяна до съвършенство и би могла да задоволи и най-претенциозните вкусове и изисквания. Роклите от дантела от своя страна омекотяваха по един особено елегантен начин визията, предложена от Гескиер. Еклектиката в работата на французина е една от ярките характеристики, които правят работата му толкова разпознаваема. Както дрехите, така и аксесоарите следваха линията от мартенската колекция на марката, като бяха допълнени с пъстроцветните гладиаторски сандали и няколко нови модели на класическата градска чанта. The „petite malle“ или малката чанта – кутийка с монограм също се сдоби с нови вариации, които ще бъдат по-подходящи за топлите летни нощи на френската Ривиера или на някое тихоокеанско крайбрежие.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Louis Vuitton и Cruise 2015 в Монако, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>