Hermes и бижутата-кентавър

От  |  1 коментар

След като се запознахме с бижутата на Pierre Hardy за Hermes в чест на нилския крокодил, сега най-сетне виждаме фактически първата му колекция за марката – “Centaure”. Френският дизайнер започва своя творчески процес за Hermes именно с тази колекция, кръстена на митологичните кентаври и очаквано вдъхновена от конете и дресурата. Пръстените, гривните и колиетата са с мотиви от стилизирани форми на копита, изработени от комбинации между черен нефрит, розов опал, диаманти и розово злато. 


„Centaure” съдържа общо 14 бижута, вплитащи конната традиция на модната къща и съвършенството на липицианските коне. С предварителна заявка ще се изработва и колието-камшик „Fouet”, инкрустирано с общо 3669 диаманта. Към момента колекцията „Centaure” на Hermes и Pierre Hardy е достъпна за продажба единствено в Harrods.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Hermes и бижутата-кентавър, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

1 коментар

  1. Pingback: Скъпоценните юзди на Hermes – Pinks.bg - е-списание за мода и дизайн -

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>