Giorgio Armani обяви: без повече кожа!

От  |  0 коментара

Giorgio Armani съобщиха в официално изявление до медиите днес, че прекратяват използването на кожа в своите модни колекции от есен-зима 2016. “Радвам се да съобщя, че Armani Group пое твърд ангажимент да прекрати употребата на животинска кожа в своите колекции. Технологическият прогрес през годините ни позволява да имаме реални алтернативи на наше разположение, които правят ненужни жестоките практики по отношение на животните. Като следва позитивния процес, по който работим от години, моята компания прави голяма крачка напред, отразявайки нашето внимание към критичните проблеми по защитата и грижата за околната среда и животните”, казва самият Джорджо Армани. Решението касае всички колекции на Armani GroupGiorgio Armani, висшата мода на Armani Privé и Emporio Armani.

Колекция Giorgio Armani пролет-лято 2016

“Обещанието на Armani да не работи с кожа показва, че дизайнери и клиенти могат да имат креативна свобода и лукс без да поддържат жестокостта към животните. Господин Армани е трендсетър в модния свят от десетилетия и това негово съобщение е доказателство, че съчувствието и иновацията са бъдещето на модата”, коментира и Jon Vinding, оглавяващ организацията за защита на животните Fur Free Alliance. Armani Group е първата голяма модна корпорация, която заема позиция във все по-наложителния диалог за използването на кожа в модната индустрия.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Giorgio Armani обяви: без повече кожа!, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>