Chanel Cruise 2016: Сеул в бъдещето

От  |  3 Коментара

Карл Лагерфелд е единственият дизайнер, който в продължение на половин век успява да наложи работата си толкова убедително и да я превърне в неминуем център на внимание всеки път. Не е изключение и най-новата му колекция за френската модна къща Chanel – Cruise 2016, която бе представена в Сеул миналата седмица. Трудно може да се коментира работата на подобен колосален артист, който в последните 20 години, смело можем да кажем, бе от малцината, които тласнаха модата напред и промениха курса, по който се движеше тя. В Сеул Лагерфелд показа колекция, вдъхновена от източните традиции в изкуството и културата. Цветовите комбинации, графичните елементи и флоралните мотиви правят впечатление с подчертаната си стилизация, начело с новата камелия на Chanel. Многообразието, с което се характеризира тази колекция, прави трудно разшифроването на множеството послания. Субективният поглед на всеки отделен човек ще свърже отделните елементи с различни епохи от човешката история и развитие.

Със сигурност обаче можем да кажем, че тенденциозният интерес на дизайнера към света на дигиталните изкуства, както и към виртуалния свят като цяло, проникват дълбоко във всеки един от показаните модели. Монитора на компютъра или екрана на телевизора са буквално пресъздадени под формата на бродерии и инкрустации, които по интензитет на колоритната гама трудно могат да си намерят достоен съперник. Всяка част от дрехите свети и премигва – наблюдаваме истинска масова пикселизация. Тамагочи момичета, облечени в бонбонени цветове и опаковани в латекс и пластмаса доминират на модния подиум. Властелинът сред цветовете е бялото. Други класически кодове от ДНК-то на Chanel като костюмът в две части – сако и пола, перлите и туидът, са налице и уравновесяват иначе експлозивната комбинация от цветове и материи в Cruise 2016.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Chanel Cruise 2016: Сеул в бъдещето, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

3 Comments

  1. Pingback: Кубинската мечта: Chanel Cruise 2016/17 – Pinks.bg - е-списанието

  2. Pingback: Ежедневен лукс от Burberry Resort 2016 – Pinks.bg - е-списанието

  3. Pingback: Dior Cruise 2016: изкуството на ривиерата – Pinks.bg - е-списанието

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>