Топла есен от Proenza Schouler

От  |  0 коментара

Без да обясняваме как се намираме в разгара на поредния моден полусезон, защото така или иначе вече ни се струва, че се намираме в един непрестанен сезон и наистина дълбоко съжаляваме всички талантливи хора, намесени в тази всепоглъщаща и безпощадна индустрия, е време да представим колекция, която заслужава внимание. Тя е една от малкото, на които обърнахме такова, визирайки течащия в момента pre-fall 2012 парад на суетата.
Познатите ни и много любими Proenza Schouler представиха поредната си разкошна порция еклектизъм и модернизъм преди броени дни в Ню Йорк. Въпреки корпоративните и финансови дела покрай прекратяването на отношенията им с концерна Valentino Group, Джак и Лазаро не показват творческа немощ, а напротив. Жената Proenza Schouler отново е онази обожавана от нас космополитна личност – дръзка, секси, елегантна. Модерната визия на дизайнерите някак напомня работата на Никола Гескиер в Balenciaga. Или поне симпатично слага общ знаменател под търсенията и вижданията на дизайнерите за съвременната жена.

Еклектиката в цветовете и използваните материали са отличителна черта и запазен знак на модното дуо и присъстват за пореден път в тяхната работа. Може би малко отегчени от американския фолклор и индиански елементи, които използват напоследък дизайнерите, се радваме, че в тази колекция те сякаш отстъпват място на по-модерни съчетания и по-съсредоточени линии в моделите.
Приятна, колоритна и не на последно място – топла есен се очертава… за следващата есен. Или поне такава я виждат от Proenza Schouler.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (7 votes cast)
Топла есен от Proenza Schouler, 10.0 out of 10 based on 7 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>