От боклуци в океана до бански: Adidas x Parley

От  |  2 Коментара

Можем ли да превърнем боклуците от океана в мода? О, да! Спортният гигант Adidas разкри своята първа колекция бански, направена от рециклирани замърсители на океана. Пластмасата и рибарските мрежи, изхвърляни във водите, са преработени в иновативната материя Econyl, която има същите качества като нилона. Това се случва с помощта на инициативата за опазване на океаните Parley for the Oceans и Parley Ocean Plastic – лидер в рециклирането на океанска пластмаса. “Възможно е да се изработят над 1000 бански от една голяма рибарска мрежа. Това е инициатива, направена с желание. Напред ни тласкаше мисълта, че правим това нововъведение за всички бъдещи атлети, пазейки океаните”, споделя Роджър Хан, дизайн директор на Adidas.

Марката споделя, че към момента 76% от цялата им плувна колекция включва рециклиран полиамид и се надява в бъдеще да рециклира материалите за всички свои бански. По два модела за жени и за мъже са включени в Adidas x Parley. Първият дизайн е със сини вълни, а на втория са изписани думите Save our oceans. Колекцията е част от предложенията на Adidas за пролет-лято 2017.

ГАЛЕРИЯ

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
От боклуци в океана до бански: Adidas x Parley, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

2 Comments

  1. Pingback: Adidas x Stella McCartney: От пластмаса в океана – Pinks.bg - е-списанието

  2. Таня Иванова

    28.02.2017 at 15:51

    Страхотно!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 2 votes)

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>