Най-доброто от Париж: Louis Vuitton пролет-лято 2015

От  |  0 коментара

Третата си колекция за френската модна централа Louis Vuitton и първата си колекция за пролетта и лятото, откакто е творчески директор на марката, показа Никола Гескиер на финала на парижката седмица на модата. Новопостроената сграда на „Фондация Луи Вюитон“ в парижкия Булонски лес, дело на световноизвестния архитект Франк Гери, събра верния антураж на французина на зрелищна модна презентация. Гескиер, който наложи напълно нова концепция и революционизира в рамките на два сезона емблематичната модна къща, остава верен на себе си и демонстрира талант и ноу-хау в изработката на спиращи дъха дрехи, които преди всичко обаче носят етикета „носими“.

Съсредоточен в идеята си да предложи на съвременната жена качество и комфорт, поднесени под формата на напълно приложими в ежедневието облекла, французинът отново изпревари повечето си колеги и се озова отново на няколко стъпки пред тях. Лек завой към по-категоричните форми, цветове и материи ни напомни за работата на Гескиер в Balenciaga, но без това да означава непременно връщане назад, а напротив. По всичко личи, че дизайнерът е използвал времето между първите си колекции, за да се запознае по-обстойно и отблизо с наследството на Louis Vuitton и с възможностите, с които разполагат техническите й екипи.

Добре известен е афинитетът на Гескиер към иновациите и експеримента, както и към ретро-футуризма от 60-те и пословичната фриволност от 70-те години на XX век. Всичко това, а и още много, видяхме като акценти в новата му колекция за пролет-лято 2015. Мини рокли, трапецовидни поли, сака, якета и панталони с подчертано намалени дължини, множество кожа и кадифе са акцентите сред твърде разнообразната колекция на Louis Vuitton, които намигаха закачливо с поглед към миналото. Аксесоарите, от своя страна, също толкова разнообразни по вид, форма и състав, по-скоро бяха плод на иновации и забележително ноу-хау както що се отнася до изработката, така и по отношение на използваните материали и тяхното съчетаване. Цветовата гама бе право пропорционална в своето многообразие на богатството, с което впечатлява самата колекция.

Ботушите, чантите и полите от кожа на змиорка оставиха без дъх и тези, които все още въздишат по аксесоарите от предходната колекция на марката, която в момента е заела местата си в магазините на Louis Vuitton по цял свят. Никола Гескиер отново доказа, че зад това да създаваш красиви и функционални дрехи с идеи, не е задължително да лежат сложни и мъчителни за твореца дилеми и концепции. Продуктът от работата на извънредно талантливия и отдаден на работата си екип около французина е своеобразно огледало на съвременния свят и неслучайно бива така добре възприет и високо оценен.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Най-доброто от Париж: Louis Vuitton пролет-лято 2015, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>