Най-доброто от Париж за есен-зима 2012/13: Maison Martin Margiela

От  |  3 Коментара

Силует на независима жена в мъжки свят представи в своята колекция за есен-зима 2012/2013 креативният екип на Maison Martin Margiela.
Деконструктивната техника – главната отличителна черта на марката, и страстта към строгите и прави линии на класическия костюм, се съчетават умело при създаването на всяка една дреха. Мъжкият костюм е разбит на съставни части, всяка от които намира своето собствено и уникално място в женския силует. Видяхме и идеи като права рокля със значително по-обемни и различни по цвят ръкави, които стоят като допълнително пришити, и обемни палта с двуредно закопчаване и панталони с ръб.

Играта с асиметрия остави най-силно впечатление в полите, съчетани от двете крайности при дължините – много късо и много дълго. Деконструктивната техника бе приложена в голяма част от роклите и полите, а като вдъхновение е използвано традиционното за Япония кимоно, което присъства както в кройките, така и в цветните палитри.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Най-доброто от Париж за есен-зима 2012/13: Maison Martin Margiela, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

3 Comments

  1. Pingback: H&M и Maison Martin Margiela през есен 2012 : Pinks.bg – е-списание за мода и дизайн -

  2. Pingback: Избрани покани за модните седмици « Creative « Сердика Студио

  3. Pingback: Избрани покани за модните седмици : Pinks.bg – е-списание за мода и дизайн -

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>