Каменните часовници: новите Altiplano от Piaget

От  |  0 коментара

Известни със своите иновативни методи при изработката на часовници с каменни циферблати, от Piaget представят своята колекция от модернизирани модели по иконичния Altiplano. Те са създадени по модел на оригиналните Altiplano отпреди половин век, които пък се превръщат в нарицателно за качествени и неповторими кварцови часовници, носени от Джаки Кенеди и Елизабет Тейлър. Новата Altiplano колекция съдържа общо шест вариации на каменен циферблат – от рубин, малахит, тюркоаз, лапис лазули, нефрит и опал. Всички те се предлагат в три разновидности на благородни метали: бяло, розово и жълто злато, както и в два размера 34мм на 38мм и мини версия от 24 мм.

Майсторството на Piaget в специфичната обработка на каменните циферблати е демонстрация на изкусна техника както в механичната част на часовника, така и в детайлите на дизайна. Финият разрез на всеки един от камъните в конкретни и специални размери е изключително прецизна работа, която обаче гарантира и че всеки модел ще бъде уникат.

Останалите възможности новите Altiplano от Piaget да бъдат персонализирани включват избор между каишка от сатен или алигаторска кожа, както и избор на камъни, с които да се инкрустира циферблата.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.1/10 (10 votes cast)
Каменните часовници: новите Altiplano от Piaget, 9.1 out of 10 based on 10 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>