Камелия: цветето на Chanel

От  |  1 коментар

“Помня, че Габриел Шанел никога не каза защо съм любимото й цвете. Но някои неща се разбират без обяснения.” Така започва приказката на деликатната камелия на Chanel, “разказана” от самото цвете в новата глава на Inside Chanel. От 13-годишна Коко се влюбва в “Дамата с камелиите” със Сара Бернар, и нежните листенца на камелията влизат в модната история завинаги. Коко “заема” цветето от саката на Марсел Пруст и компания, и го превръща в перфектния мотив за своята революция в дамската мода. Камелията украсява еднакво добре семплите бретон блузи или малката черна рокля, и се трансформира в разкошни творения на висшата бижутерия Chanel. Нейният аромат, според Коко, се съчетава перфектно с всяка нотка на парфюм.

Камелията дори намира място в сутрешната закуска на гранд дамата на френската мода. Цветето на Chanel разцъфва и под ръководството на Карл Лагерфелд – настоящият креативен директор на марката. Кайзер Карл не пропуска да създаде нов букет от камелии с всеки моден сезон. Вижте историята на любимата Chanel камелия, както и актуалните й превъплъщения през есен-зима 2016. Колекцията е налична в бутиците на Chanel.

ГАЛЕРИЯ

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Камелия: цветето на Chanel, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

1 коментар

  1. Pingback: Chanel парадокси – Pinks.bg - е-списанието

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>