Еко чантите на Gucci

От  |  0 коментара

Светът на модата все по-често започва да се ориентира към природосъобразното създаване на своите артикули. След бамбуковите си модели, Gucci представят своята нова еко-линия чанти, създадена в колаборация с Paris fashion week и организациите National Wildlife Federation и The Green Carpet Challenge. Иконичните за марката модели Jackie, Tote и Hobo вече се предлагат от сертифицирана телешка кожа на животни, отгледани в ранчо в Бразилия, което не подлежи на обезлесяване.

Италианската модна къща е и сред основните дарители на кампанията за опазване на горите в южноамериканската държава. Специални индивидуални паспорти, описващи процеса на изработване и добиване на материалите, придружават еко-аксесоарите на Gucci, преобразени изцяло в червено за каузата от креативния директор на марката Фрида Джанини.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
Еко чантите на Gucci, 10.0 out of 10 based on 5 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>