Гръцките богини на Chanel

От  |  0 коментара

“Предлагам да се завърнем назад, за да продължим напред. За да създадеш бъдещето, трябва да обръщаш внимание на миналото”. С тези думи Карл Лагерфелд превърна парижкия Grand Palais във видение от Древна Гърция за колекция Cruise 2017-2018. Красивите богини на Chanel се разходиха между мраморни колони и маслинови дръвчета. “Виждам Гърция като първоизточник на красотата и културата. Критериите за красота в Древна Гърция все още са валидни. Никога не е имало по-красиви изображения на жените. Или по-красиви колони. Целият Ренесанс е базиран на Античността. И наистина се отнася до младостта на света в цялата му сила и непредсказуемост”, споделя Карл Лагерфелд вдъхновенията си за новата колекция.

Chanel създават своята версия на лавровите клонки, дъбови листа и изкусни бродерии, имитиращи мрамор. Гръцките сандали с каишки са повдигнати на новия иконичен ток-колона от марката. Сред всички тези препратки към културата на нашата съседка са скрити и любимите цветя на Коко Шанел – камелиите. Един малък, закачлив подпис, свързващ античната красота с модерния Chanel.

ГАЛЕРИЯ

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>