Висша мода пролет 2017: Chanel

От  |  0 коментара

В ателието на Коко Шанел на Rue Cambon ар деко огледалата на стълбите потапят посетителите в хиляди перспективи. Точно тези прочути отражения избира Карл Лагерфелд за колекцията висша мода пролет 2017 на Chanel. “Исках нещо перфектно и чисто. Исках момичетата да изглеждат като ходещи модни рисунки”, споделя дизайнерът. Огледалният свят е чудесен начин да огледаме съвършенството на Chanel от всеки възможен ъгъл. В началото на своя спектакъл модната къща заяви устояващата класика на кройката в бонбонена дъга от костюми в мента, праскова и лавандула. Това е начинът на майсторството на висшата мода да си проличи в най-семплата форма. Акцентът над талията и структурираните рамене намигват към завръщането на 80-те на дневен ред.

Леката като перце тема продължава и във вечерната част на колекцията. Щраусови пера и марабу акценти са съчетани с проблясъците на метал и олекотени луксозни материи. Силуетите играят с пропорциите, които спазват желанието на Карл Лагерфелд да изглеждат като слезли от модна скица. Огледалните ефекти са постигнати с пайети и бродерии, които се пренасят дори върху обувките. Хилядите отражения на Chanel изпълниха Grand Palais с есенцията на висшата мода и оставиха след себе си нотките на изтънчени букети с калии.

ГАЛЕРИЯ

 Фотография за Chanel: © Olivier Saillant,  Alix Marnat, Vittorio Zunino Celotto

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Висша мода пролет 2017: Chanel, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>