Висша мода пролет 2016: Chanel кукли

От  |  0 коментара

Седмицата на висшата мода в Париж ни носи най-смелите идеи на модните къщи, а за Chanel това е посоката на простотата и спокойствието. Карл Лагерфелд търси дзен усещането сред пищността на haute couture. Grand Palais в Париж се превърна в релаксираща японска градина с минималистична дървена къща в средата. Едва в края на дефилето “кукленската” къща на Chanel се отвори, за да разкрие три етажа кутийки, пълни с живи кукли във висшата мода за пролетта. Въпреки вдъхновението, простотата е последното, което характеризира изработката на ателиетата Chanel. Вместо това те имат задачата да създадат минималистичен дух с помощта на сложните си техники и все така богати инкрустации.

Натуралният haute couture на френската икона използва неочаквани материали: дърво за пайетите или рециклирана хартия. Силуетът, играещ с обема и пропорциите, е водещата рамка на колекцията заедно с въздушните нюанси на използваните цветове. Спектакълът на Chanel за пролет-лято 2016 е пренесен и в серия кадри на Карл Лагерфелд с избрани модели от колекцията.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Висша мода пролет 2016: Chanel кукли, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>