Висша мода пролет 2015: Christian Dior

От  |  1 коментар

Раф Симънс отправи поредно предизвикателство към класическата представа за висшата мода с пролетната колекция на Christian Dior. Осланянето на изградените кодове на модната къща не е присъщо за белгиеца, който конструира своя собствен New Look на сезона. Едно от вдъхновенията на дизайнера е хамелеонската артистичност на Дейвид Бауи и способността му да се преоткрива в нови идеи. Новите идеи определено не липсваха и на подиума – неочакваното PVC бе водещ материал на колекцията, обсипано с принтове на цветя. Под пластмасовите си палта, Dior разкриха изящни бродерии върху мини коктейлни рокли, футуристични аксесоари и сблъсък на ретро десени.

Обемните плисирани поли и рокли на модната къща са и графичния акцент в колекцията, съчетани с безкрайни ботуши от винил. Пролетната висша мода на Christian Dior със сигурност не е конвенционална и с това разедини мнението на критиката и модните почитатели. Но не може да не бъде оценена точно за тази смелост, която, поне за нас, е есенцията на haute couture.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Висша мода пролет 2015: Christian Dior, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

1 коментар

  1. Pingback: Сценична треска: декорът на висшата мода – Pinks.bg - е-списанието

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>