Висша мода пролет 2015: Chanel

От  |  1 коментар

Близо 300 цветя от метал и оригами разцъфнаха на подиума на Chanel, за да посрещнат висшата мода на марката за пролет 2015. Винаги впечатляващата сцена прие новата визия на Карл Лагерфелд, играеща с пропорциите и абсолютната лекота на цветчетата. Способността на Кайзер Карл да преобръща темата Chanel в контекста на модерните дни ни носи поредните вариации на тема туид, които носят точните белези на нашето съвремие. Изрязани листа ала Матис, преливащи градини от макове и огромни божури декорират творенията на ателиетата Chanel. Натежалите от цветя шапки от едуардската епоха или богато инкрустирани beanie модели завършват всеки модел.

С типичното си чувство за хумор, Лагерфелд променя пропорциите на силуета и обемите с разточително количество тюл и бродерии или открива талията с рязко скъсени дължини. Показното на безкрайния труд в създаването на всеки haute couture фрагмент бе особено явно във финала на дефилето. Той бе запазен за драматичния шлейф на булката Chanel и нейната свита с палмови листа и букети – визия, отнела няколко седмици на 15 души в ателиетата на френската модна къща.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Висша мода пролет 2015: Chanel, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

1 коментар

  1. Pingback: Сценична треска: декорът на висшата мода – Pinks.bg - е-списанието

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>