Висша мода есен 2016: Schiaparelli

От  |  0 коментара

Сюрреалистичната театралност на Елза Скиапарели е предизвикателство за днешната мода, с което възродената централа Schiaparelli се справя все по-добре. Бертран Гийон и екипът на модната къща представиха колекцията си haute couture за есен 2016 с отличен баланс между архивите на Елза и настоящето. Schiaparelli се гмуркат в един от най-иконичните спектакли на своята гранд дама – цирковата колекция от лятото на 1938г. Екстремните цветове и блясък са уравновесени с разливаща се по тялото коприна или архитектурна простота на кройките.

Клоунадата на цирка е преведена с острите рамена и късите панталонки-балон. Те са съчетани и с апликираните топове ала Пикасо и акценти от брошки във формата на устни, очи или друг любим символ от творчеството на Елза – пронизаното от стрела сърце. Нюансите на среднощното синьо са завършващата коктейлна тема за колекцията. Тук небосклонът на Schiaparelli е обсипан със зодиакалните съзвездия в сребърен и златен брокат – финалния щрих на есен 2016.

ГАЛЕРИЯ

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Висша мода есен 2016: Schiaparelli, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>