Аксесоарите на пролет-лято 2013: най-доброто от модните седмици

От  |  2 Коментара

След приключването на модните седмици се затвърдиха основните тенденции при аксесоарите за пролет-лято 2013. Представяме ви едно своеобразно обобщение за това, какво е модерно при чантите за следващия топъл сезон. Дизайнерите откроиха присъствието на значително по-малки като размери модели и заложиха основно на креативните и разнообразни форми. Стилов акцент, който се отличава с ярки цветове и разнообразява и най-семплия силует.

От Balenciaga заложиха на модели като куфарче в издължена форма с къса дръжка и меки и свежи тонове на цветове като беж, както и класическите черно и бяло. Акцентирането върху масивни метални елементи при закопчалките създава усещането за чантата като сигурен пазител на личните ни вещи.

Свежата палитра от ярки цветове от миналия сезон се запазва като тенденция и за следващия, като смело акцентиране с ярко зелено, жълто и червено, което видяхме при Michael Kors в Ню Йорк.

 

Chanel представиха своя модернизиран поглед върху класическите дръжки, като ги заменят с геометричната и правилна форма на обръчите. Подобно на лего, класическият клъч тук е сглобен от кубчета.

От Dolce & Gabbana затвърждават и продължават тенденцията за ярки и цветни принтове, които се превърнаха в открояващ се почерк за марката. Чантите представят изработени стилови акценти като картини с детайли от ярко оранжево и зелено.

Капсите и металните орнаменти са основната линия, която следва Diane Von Furstenberg, представяйки ярки модели, изцяло обсипани с метални топчета, следващи своята последователност от малки към големи и присъстващи във всякакви размери.

Прозрачните материали и чантите на дупки правят своето триумфално завръщане от миналото лято, пренесени от Valentino и Alexander McQueen. От малките клъчове, украсени с метални орнаменти, до обемната голяма чанта, вдъхновена от пчелните кошери – и това лято всичко е на показ.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
Аксесоарите на пролет-лято 2013: най-доброто от модните седмици, 10.0 out of 10 based on 5 ratings

2 Comments

  1. Pingback: Стилови акценти: силуетът на Коко Шанел : Pinks.bg – е-списание за мода и дизайн -

  2. Franzela

    09.10.2012 at 15:23

    Обръчите на Шанел са доста интересни :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>