Yamamoto & Yohji

От  |  0 коментара

Енигматичната анти мода на Йоджи Ямамото го превръща в един от символите на световния авангард. Творчеството на японския дизайнер е обект на нестихващ интерес, независимо в кой жанр се проявява, и именно тази многопластова креативност е темата на новата книга за японеца – Yamamoto & Yohji. Почти енциклопедичното издание разглежда преходите на Йоджи между проекти и колаборации в сценографията, архитектурата, литературата и киното в над 400 страници.

Концептуалните колекции от Yohji Yamamoto и Y’s като контрапункт на всичко познато до дебюта на марката в Париж през 80-те години на миналия век са обект на детайлно изследване в книгата. Yamamoto & Yohji е илюстрирана с фотографии от Ник Найт, Крейг Макдийн, Инес и Винууд и Макс Вадукул и ще изненада почитателите на японския дизайнер с изключително интервю-есе. Изданието е в продажба от ноември от Rizzoli Books.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Yamamoto & Yohji, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>