We Wear Culture: Модният онлайн музей на Google

От  |  0 коментара

Всеки ден се обличаме, но знаем ли какво носим? Над 180 музеи и модни институции от 40 държави отговарят на този въпрос в новата модна съкровищница на Google – We Wear Culture. Част от онлайн платформата Google Arts & Culture, която дигитализира световното културно наследство, We Wear Culture е невероятно пътешествие из модните архиви и настояще. С помощта на най-големите музейни експерти в света Google ни разказват увлекателно точно как различните култури комуникират чрез нашето облекло и аксесоари. 450 онлайн изложби по различни теми ни въвличат в историята на малката черна рокля, дворцовите ансамбли, чак до актуалните чоукъри. “Искахме да покажем, че модата има много по-дълбоко значение от това какво носите, че има история зад нея, че има хора зад нея, повлияна е от изкуството, от музиката, от културата. И решихме, че ако можем да имаме един общ ресурс онлайн, където всичко това се коментира, и е казано от авторитетите в областта, ще бъде ценно“, коментира Кейт Лаутербах.

Така лондонският Victoria and Albert Museum ни разказва за Елза Скиапарели и сюрреализма, средновековна английска бродерия и дори политиката в модата. Metropolitan Museum of Art ни кани в лабораторията за консервация на дрехи и аксесоари, а парижкият Musee des Arts Decoratifs разкрива как се заражда разкошът на френската висша мода.

ГАЛЕРИЯ

google.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
We Wear Culture: Модният онлайн музей на Google, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>