Chanel резиденция: имението на Коко на Ривиерата

От  |  1 коментар

От модна къща Chanel обявиха придобиването на единствения дом, изграден изцяло по дизайн на Коко Шанел – легендарната вила La Pausa. Разположено в Рокбрюн-Кап Мартен на Френската Ривиера, имението е построено върху земя, която мадмоазел Шанел купува през септември 1928г. Архитектът Robert Streitz превръща желанията на Коко в реалност, а тя иска постройка, отразяваща архитектурата на сиропиталището Обазин, където е отраснала. Вилата е завършена през януари 1930-та и е мебелирана от Коко в опростен и модерен стил с неутрални тонове, разбира се – в разрез с модерните по времето орнаментални детайли. La Pausa става свидетел на връзката на Коко Шанел с дука на Уестминстър Хю Гросвенор, както и цяла плеада от артистични гости като Салвадор Дали, Жан Кокто и Пиер Рьоверди.

La Pausa ©CHANEL
Снимка: Laurent Meesemaecker

Коко Шанел в La Pausa през 1930-те © CHANEL
Снимка: Roger Schall/Collection Schall

Апартаментът на Коко Шанел в Париж е единственият досег с интериорния усет
на дизайнерката, който имаме досега. © CHANEL

След смъртта на Хю през 1954-та, Шанел продава La Pausa с цялото й обзавеждане на издателя Емъри Рийвс, който от своя страна приема Грета Гарбо, Уинстън Чърчил и Джаки Онасис в имението. Семейство Рийвс е последният собственик на La Pausa преди Chanel да инвестират в покупката на имота. Модната къща предвижда да реновира La Pausa с помощта на своите архиви, за да възвърне духа й от времето на Коко Шанел.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Chanel резиденция: имението на Коко на Ривиерата, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

1 коментар

  1. Pingback: Chanel ваканция с Пенелопе Крус – Pinks.bg - е-списанието

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>