Alexander McQueen: Savage Beauty в цифри

От  |  1 коментар

Изложбата Alexander McQueen: Savage Beauty се превърна в рекорден успех за Victoria & Albert в Лондон. Това е най-популярната експозиция в дългата история на музея, с близо половин милион посетители. По повод грандиозния успех, от музея споделиха как изглежда Alexander McQueen: Savage Beauty в цифри.

Посетителите наброяват точно 493 043, от 87 държави по света. Онлайн съдържанието на музея е видяно от 3.5 милиона души. Картичките, продадени към изложбата, са 540 000, а книгата към нея е най-продаваната в историята на музея досега – с над 80 000 реализиран тираж.

От всички посетители, 1800 успяват да се сдобият с шал от лимитираната колекция на модната къща в чест на Savage Beauty. Изключителният интерес към творчеството на покойния Александър Маккуин се превърна в новина в Ню Йорк и Лондон, и ще е съвсем очаквано и заслужено да видим експозицията в още някоя модна столица.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Alexander McQueen: Savage Beauty в цифри, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

1 коментар

  1. Pingback: Топ 3: най-посещаваните модни изложби – Pinks.bg - е-списанието

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>