Перлената огърлица: история

От  |  1 коментар

Mikimoto и Assouline представят The Pearl Necklace - разкошната история на класическата перлена огърлица. В повече от 200 снимки и илюстрации луксозното издание проследява естествената красота на перлите и техните трансформации в красиви бижута. Тези малки съкровища на морето са еднакво пленителни за Клеопатра и за Грейс Кели, за Коко Шанел и Ботичели. Нанизите от перли са считани за класика на елегантността от векове. Днес майсторството на Mikimoto разкрива част от своите тайни в книгата – с ексклузивен поглед в ателиетата на марката. Сред тях е селектирането на размерите и цветовете перли, както и съчетаването им с различни скъпоценни камъни.

Историята на перлената огърлица оставя своя нежен отпечатък в света на изкуството, модата и бижутерията, като не спира да вълнува със своята семпла красота. The Pearl Necklace е в продажба от октомври на assouline.com.

ГАЛЕРИЯ

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
Перлената огърлица: история, 9.7 out of 10 based on 3 ratings

1 коментар

  1. Pingback: Chanel парадокси – Pinks.bg - е-списанието

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>