Официално: Balenciaga и Алекзандър Уанг се разделят

От  |  0 коментара

Balenciaga и Алекзандър Уанг днес обявяват своето общо решение да не подновяват договора си след неговия първоначален срок. Balenciaga и Kering биха искали да благодарят на Алекзандър Уанг за неговите постижения и да му пожелаят всичко най-добро в неговия едноименен бранд, както и във всички негови бъдещи начинания”. С това изявление до медиите днес, модна къща Balenciaga официално потвърди, че се разделя с креативния си директор от 2012-та година насам – Алекзандър Уанг. Последната колекция на американския дизайнер за Balenciaga ще бъде тази за пролет-лято 2016, която ще видим на 2 октомври по време на модната седмица в Париж. Balenciaga потвърдиха, че заместник на Уанг ще бъде обявен “своевременно”. Официална причина за раздялата между Алекзандър Уанг и френската модна къща не е посочена, но най-вероятно американецът ще се концентрира изцяло върху растежа на собствената си марка Alexander Wang.

Алекзандър Уанг

Алекзандър Уанг за Balenciaga есен-зима 2015

Беше невероятно преживяване да работя за couture къща в Париж. За мен е чест, че имах възможността да работя с историческа maison. Искам да благодаря на брилянтния тим в Balenciaga за тяхното сътрудничество и за това, което постигнахме заедно, и очаквам с нетърпение да доведа своята собствена марка на следващото й ниво на растеж“, коментира Алекзандър Уанг. Тригодишното сътрудничество на Уанг с Balenciaga е сравнително кратко и последва напускането на Никола Гескиер, в момента креативен директор на Louis Vuitton, след 15 години в марката през 2012-та. Сега собствениците на Balenciaga от Kering започват трескавото търсене на заместник. Този път има вероятност да се срещнем и с по-малко познат талант в модните среди, особено след чудесния прием на новия главен дизайнер Алесандро Микеле в перлата на Keringмодната империя Gucci.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Официално: Balenciaga и Алекзандър Уанг се разделят, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>