На масата на Valentino

От  |  0 коментара

Елегантните партита на Валентино Гаравани са не по-малко легендарни от неговата мода. Сега прочутият дизайнер за пръв път решава да представи от свое име страстта си към естетически подредената маса и изисканото меню в книгата “Valentino: At the Emperor’s Table”. На масата на Valentino съвсем очаквано няма граници за фантазията на дизайнера, а и масите са много повече от една. Изданието е разделено тематично на няколко части, по една за всяка точка по света, в която Валентино има собствен дом. Така дизайнерът ни развежда из своите имения в Лондон, Рим, Ню Йорк, Гщаад, и разбира се, спиращото дъха Шато дьо Видевил край Париж. Освен това, Валентино отделя и специална секция за сервирането на яхтата си T.M. Blue One.

Алфреско обяд в шалето на Валентино в Гщаад

Валентино кани гостите си на следобеден чай в градината на френското си шато. 

Морските тонове преобладават в колекцията прибори и посуда на Валентино на яхтата му. Освен рядък порцелан, тук италианецът подбира и чаши и акценти от друг прочут дизайнер – Ралф Лорън. 

В лондонския си дом дизайнерът се концентрира върху цветен порцелан и текстил, като в стила на британската столица, почти всичко носи монограм. 

Космополитният Ню Йорк събира на масата на Валентино руски рисуван порцелан и мексикански сребърен сервиз.

С всяка локация виждаме съвсем различен стил на подредба, рецепти от личните шеф-готвачи на Валентино и много любопитни истории от самия него. За почитателите на маестрото със сигурност ще е интересно да открият страстта му към колекциониране на красив порцелан и внимателното подбиране на всеки детайл от текстила до приборите за хранене. “At the Emperor’s Table” е с предисловие от Андре Леон Тели и фотографии от Оберто Джили. Книгата вече е в продажба от издателство Assouline.

Снимки: Oberto Gili

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
На масата на Valentino, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>