Най-горещите модни марки на 2016-та

От  |  2 Коментара

Годишната оценка на “най-горещите” марки ни представят от Exane BNP Parisbas. Финансовите експерти изчисляват така наречената “температура” на 35 от водещите луксозни модни къщи в света. Gucci, Louis Vuitton и Chanel окупират първите три позиции за 2016-та. Тяхното своеобразно класиране се прави със съпоставяне на бюджета, инвестиран от марките в печатна реклама, и последвалото отразяване в изданията в медиите. Абсолютният фаворит в това отношение е Gucci, който разцъфва под ръководството на Алесандро Микеле и получава 15% повече участие в публикациите спрямо обема на платената си реклама. Louis Vuitton и Chanel по традиция държат стабилни позиции, но въпреки второто и третото си място, имат доста по-малък растеж.

Gucci е и най-добре представящата се финансово марка през първата половина на 2016-та.

Louis Vuitton имат твърда позиция в класацията.
Последната кампания с пътните чанти и куфари на марката е заснета в Рио де Жанейро от Патрик Демаршелие.

Chanel също има твърди позиции дори сред трудно достижимата категория на подрастващите. Едно от новите лица на марката е дъщерята на Уил Смит – Уилоу Смит, избрана за кадрите на очилата за есен-зима 2016.

Burberry, Valentino и Saint Laurent попадат в горещата категория, но “температурата” им спада. Това, според анализаторите, се дължи на префокусирането на тези брандове към развитие на техните собствени сайтове и онлайн рекламата. Най-голям удар търпят от Prada, с бързо преминаване от “горещи” в “по-студени” спрямо позициите си в предишните години. По-студени стават и Giorgio Armani и Dolce&Gabbana, докато Versace, Miu Miu и Ray-Ban имат най-голям “горещ” ръст за годината.

ГАЛЕРИЯ

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Най-горещите модни марки на 2016-та, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

2 Comments

  1. Pingback: Стилови акценти: Призрачето Gucci – Pinks.bg - е-списанието

  2. Pingback: Gucci Cruise 2017: мода по британски – Pinks.bg - е-списанието

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>